Návštěvy z Google

Video návod

Textový návod
Google je nejpoužívanější vyhledávač na světě. Proto je dobré sledovat návštěvy, která k vám na eshop zavítaly právě díky tomuto vyhledávači. Takto vypadají výsledky vyhledávání na google (ať už použijete google.cz nebo goole.sk).

eshop_statistiky_6

V administraci najdeme návštěvy z google v sekci Statitiky -> podsekce Návštěvnost -> možnost Návštěvy z Google.

eshop_statistiky_1

Nejdříve si vlevo zvolíme období, za které chceme statistická data zobrazovat. Pokud do políčka klikneme, tak se objeví kalendář, ze kterého můžeme pohodlně zvolit námi vybraný den. Zvolíme dva datumy (od, do).

eshop_statistiky_2

Ve vedlejší roletce zvolíme, jestli chceme sloupečky v grafu zobrazovat za jednotlivé dny, týdny nebo měsíce. Na následujícím grafu vidíme týdenní sloupečky.

eshop_statistiky_3

Pokud zvolíme datum, za které chceme statistiky zobrazovat a z roletky vybereme zobrazení grafu denní, týdenní nebo měsíční, tak vpravo uvidíme souhrnné statistiky – celkovou návštěvnost z google za námi zvolené časové období (v grafu je to 495 návštěv) a následně ještě průměr (v grafu máme zvolené týdenní statistiky, takže se jedná o počet návštěv v průměru za jeden týden – konkrétně 123,7 návštěv za týden).

eshop_statistiky_4

Pokud bychom kdykoli potřebovali zjistit konkrétní velikost daného sloupečku, tak na něj stačí pouze najet a zobrazí se počet návštěv – v následujícím grafu je 4.12. počet návštěv 31.

eshop_statistiky_5

Updated on Září 7, 2017

Was this article helpful?

Leave a Comment